Henrik Widegren – Mat & Myt

20 okt 16:00

Medborgarhuset i Eslöv Eslöv

Henrik Widegren – Mat & Myt

Äta bör man, annars dör man. Men äta gör man och ändå dör man. Så hur gör man för att äta rätt?

Henrik Widegren är läkaren i SVT:s Fråga Lund, och Mat & Myt är hans nya soloföreställning. Med fakta, musik, sång och skratt försöker han förklara varför det är viktigt med vad vi äter, och varför vi tänker så mycket på mat.

För varje dag måste vi välja: Gott eller nyttigt? Hungrig eller mätt? Socker eller fett? Och vilka vitaminer behöver jag ta? Och tänk om jag har brist på zink? Är det därför jag känner mig trött ibland?

Mat & Myt är en musikalisk föreläsning, en underhållande pyttipanna av hundratals frågor som kretsar kring vad vi har på tallriken. På ett lagom besserwissrigt sätt reder Henrik ut vad som är sant och falskt när det kommer till mat och hälsa. Och han har även med sig gitarren. Har vi tur är den stämd.

Föreställningen kan innehålla spår av kunskap.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window